کتاب تحلیل تکنیکال جان مورفی

نکات اساسی مشترک در الگوهای برگشتی

پیش از شروع بحث تخصصی الگوهای اصلی برگشتی لازم است برخی نکات مقدماتی که در تمام این الگوها مشترک است را بررسی کنیم.

١- لازمه شروع هر الگو برگشتی وجود یک ترند یا روند اولیه می باشد.

۲- اولین اخطار برای ایجاد برگشت ترند یا روند اکثر زمانی ساطع می شود که یکی از خطوط ترند یا روند شکسته شود.

٣- بزرگ بودن الگوی نشان دهنده بزرگتر بودن تحركات بعد از آن می باشد.

۴- الگوهای سخت معمولا دوره زمانی کوتاه در و نوسان بلندتری نسبت به الگوهای کف دارند. ۵- کف ها معمولا تغییرات قیمت کمتری دارند و زمان بیشتری برای تشکیل شدن صرف می کنند. ۶-حجم معمولا در نقاط سقف اهمیت فوق العاده ای دارد.

نیاز به ترند یا روند اوليه: وجود ترند یا روند اوليه مهمترین شرط ایجاد الگوی برگشتی می باشد. وقتی بازار دلیلی برای بازگشت داشته باشد، یکی از الگوهای برگشتی روی نمودار ظاهر می شوند . اگر آن الگو به وسیله یک ترند یا روند اوليه مشایعت نشده باشد چیزی برای بازگشت وجود ندارد و مورد شک واقع می شود. دانستن اینکه چه مکانهایی در ترند یا روند اصلی مستعد پدید آوردن الگوهای اصلی هستند یکی از نکات کلیدی در شناسایی الگو می باشد.

نتیجه دیگر از داشتن یک ترند یا روند اولیه برای بازگشت، موضوع مفاهیم اندازه گیری است. پیش از این گفته شد که بیشترین تکنیک های اندازه گیری برای برآوردن حداقل هدفهای قیمت کاربرد دارند. حداکثر هدف کل بازه حرکت ابتدایی خواهد بود.

در یک بازار افزایشی بزرگ و الگوهای شکل گرفته سقف بیشترین پتانسیل برای حرکت به سمت پایین ، ۱۰۰ درصد بازگشت بازار افزایش یا برگشت به نقطه شروع آن است.

شکسته شدن یکی از خطوط مهم ترند یا روند: اولین علامت مهم و جدی برای ایجاد الگوی برگشتی معمولا شکسته شدن یکی از خطوط مهم ترند یا روند می باشد. به یاد داشته باشید که عبور از خطوط ترند یا روند الزاما به معنی شروع ترند یا روند برگشتی نیست. بلکه چیزی که اخطار داده شده تغییر در ترند یا روند است شکسته شدن خطوط اصلی رو ممکن است اخطار شروع الگوی جانبی قیمت باشند که ممکن است بعدها به عنوان نوع برگشتی یا تحکیمی قیمت شناخته شوند. برخی اوقات شکسته شدن خطوط ترند یا روند همزمان می شود با به انتها رسیدن الگوی قیمت.

الگوی بزرگتر پتانسیل بیشتری دارد: وقتی ما از واژه بزرگتر استفاده میکنیم منظور ما ارتفاع و پهنای الگو در نموداری است که از آن استفاده می کنیم. منظور از ارتفاع تغییرات نوسانی قیمت و محدوده نوسان می باشد و منظور از پهنا مقدار زمانی است که صرف ساخته شدن الگو می شود.

هر چه اندازه الگو بزرگتر باشد که به معنی نوسان قیمت در پهنه وسیع تر همراه با ارتفاع بیشتری می باشد، و اگر در زمان طولانی تری ساخته شده باشد اطمینان بیشتری نسبت به حرکت قیمت ایجاد می کند. اندازه بزرگتر الگو که همراه است با نوسانات بزرگ قیمت و ارتفاع زیاد و همچنین مدت زمانی طولانی تر برای ساختن آن، باعث اعتبار و اهمیت بیشتر الگو می شود و پتانسیل آن برای حرکات بعدی بیشتر خواهد بود.

در حقیقت تمام تکنیک های اندازه گیری در این دو فصل بر اساس ارتفاع الگو بنا شده اند. در ابتدا این روش بر روی نمودارهای میله ای به کار می رود که از معیارهای اندازه گیری عمودی استفاده می کنند. تمرین برای اندازه گیری های افقی الگوهای قیمت به بحث نمودارهای نقطه و رقم موکول می شود. در آن روش ترسیم نمودار از ابزاری به نام شمارش استفاده می شود که در آن فرض می شود که ارتباط تنگاتنگی بین پهنای سقف و کف و هدف قیمت بعدی وجود دارد. تفاوت بین سقف و کف ها: الگوهای برگشتی سقف ها معمولا از نظر زمانی کوتاه تر و از نظر نوسان قیمتی نوسان بلندتری نسبت به کف ها دارند. در سقف ها اغلب شاهد این هستیم که در مدت زمان کوتاه قیمت نوسان شدیدی را تجربه می کند. سقف ها در زمان کوتاهی شکل می گیرند. در کف ها می بینیم که برای مدت مدیدی قیمت ثابت می ماند و یا نوسان های کوچک از خود به نمایش می گذارد و در کل در قیمت زمان طولانی تری کف ها نسبت به سقف ها ساخته می شوند. به همین دلیل است که اغلب خرید کردن در کف به مراتب ساده تر از فروختن در سقف می باشد شاید یکی از دلایلی که رفتار و الگوهای سقف این گونه خائنانه به نظر می رسد این باشد که قیمت ها تمایل بیشتری به نزول دارند نسبت به اینکه بخواهند صعود کنند.

برای همین معامله گر می تواند در ترند یا روند افزایشی سود بیشتری را بسیار سریعتر بسازد تا اینکه بخواهد از نوسانات جزئی یک بازار کاهشی استفاده کند. در زندگی همه چیز بین ریسک و بازده می چرخد. ریسک های بزرگتر بازده های به مراتب بیشتری دارند و بالعکس فروش در الگوهای سقف زمانی که احساس می کنیم به صفر رسیده ایم کار سختی است ولی همواره سود در کوشش ما نهفته می باشد.

حجم در ترند یا روندهای صعودی اهمیت ویژه ای دارد: حجم در ترند یا روند بازار معمولا باید افزایش پیدا کند و این برای تایید تکمیل همه الگوهای قیمت نقطه مهمی باشد تکمیل هر گویی به وسیله تایید افزایش قابل توجه در حجم معاملات آن انجام می شود. در هر حال در مراحل مقدماتی ترند یا روند برگشتی حجم اندازه سقف ها و قله ها فاکتور مهمی نمی باشد.

چارتیست ها علاقه مند می باشند که وقتی قیمت قفل میکند شاهد فعالیت بیشتری روی صحنه و در نتیجه افزایش حجم باشند ولی این قابل اعتنا نیست اما در کف ها افزایش حجم کاملا ضروری به نظر می رسد اگر الگوی حجم هنگام شکسته شدن سقف افزایش نداشته باشد تقریبا تمام الگوی زیر سوال می رود.

در فصل ۷ اهمیت حجم را بیشتر مطالعه می کنیم

نسخه آنلاین شامل شکل ها، نمودارها و همچنین «فصل ۱۷-پیوند بین معاملات آتی و سهام: تحلیل بین‌بازاری» نمی باشد. برای دانلود نسخه کامل با فرمت pdf روی این لینک کلیک کنید.

بازگشت به صفحه اصلی