کتاب تحلیل تکنیکال جان مورفی

اهمیت قیمت های رند در مبحث حمایت و مقاومت

قیمت ها در مواقع که به اعداد رند می رسند تمایل بیشتری برای توقف در زمان نزول یا صعود خود دارند.

این اثر در اعداد رند بیشتر مربوط به تاثیر روانی آنها بر ذهن معامله گران می شود. معامله گران اغلب این اعداد را برای ورود و خروج از بازار انتخاب می کنند.

بازار طلا نمونه بسیار خوبی از این پدیده است. در سال ۱۹۸۲ قیمت طلا تا قیمت ۳۰۰ دلار کاهش یافت. سپس در سه ماهه اول سال ۱۹۸۳ قیمت طلا به بیش از ۵۰۰ دلار رسید و سپس تا ۴۰۰ دلار دوباره کاهش یافت.

موج صعودی قیمت طلا در سال ۱۹۸۷ دوباره در قیمت ۵۰۰ دلار متوقف شد. از سال ۱۹۹۰ تا ۱۹۹۷ همه تلاش ها برای شکستن حمایت ۴۰۰ دلار به شکست منتهی شد.

یک اصل کاربردی در بحث اعداد رند این است که "هرگز دستورهای خرید و فروش خود را روی این اعداد را قرار ندهید . به عنوان مثال اگر سرمایه گذاری قصد دارد در پایین موجود نزولی وارد بازار شود بهتر است که دستور خرید خود را کمی بالاتر از مهمترین عدد رند بگذارد زیرا در این قیمت رند بسیاری از معامله گران قصد خرید دارند و به همین علت ممکن است به علت تقاضای بالا اصلا قیمت چنین عددی را نبیند و همینطور در زمان فروش معامله گر بهتر است دستور خود را کمی پایین تر از عدد رند قرار دهد.

به عنوان یک قانون، بهتر است به خاطر داشته باشیم که نباید هدف های قیمتی اتان را بر روی اعداد رند لحاظ کنيد.

به عبارت دیگر در مواقع خرید هدف قیمت تان را کمتر از قیمت رند قرار دهید و متقابلا در هنگام فروش هدفتان را پایین تر از قیمت رند تعیین کنید. تمایل بازار نسبت به قیمت های رند و على الخصوص نسبت به قیمت های مهم رند که قبلا اشاره شد یکی از رفتارهای عجیب بازار است که دانستن آن برای تحلیل گران تکنیکی می تواند بسیار مفید باشد.

نسخه آنلاین شامل شکل ها، نمودارها و همچنین «فصل ۱۷-پیوند بین معاملات آتی و سهام: تحلیل بین‌بازاری» نمی باشد. برای دانلود نسخه کامل با فرمت pdf روی این لینک کلیک کنید.

بازگشت به صفحه اصلی