کتاب تحلیل تکنیکال جان مورفی

مقدمه

در سال ۱۸۸۲ چارلز داو به همراه شریک تجاریش ادوارد جونز، کمپانی داو جونز را تاسیس کردند. در آن سال ها او نظریاتش را در قالب مقالاتی برای مجله وال استریت ارائه می کرد و امروزه پس از گذشت حدود یک قرن اغلب تحلیلگران تکنیکی و محققان بازار سرمایه عقیده دارند که پایه و اساس آنچه امروزه به عنوان تحلیل تکنیکال شناخته می شود و در واقع همان نظریه هایی است که در آن سال ها توسط داو ارائه شده اند.

امروزه بیشتر تحلیلگران تکنیکی با مبانی نظریات داو آشنایی دارند نظریات او حتی با وجود دخالت تکنولوژی پیچیده کامپیوتر و پیشرفت هایی که در علم و تحلیل تکنیکال رخ داده است همچنان پایه و اساس موارد تحلیل تکنیکال را تشکیل می دهد.

در سوم ژوئن ۱۸۸۴ نخستین شاخص بازار سرمایه که از میانگین قیمت نهایی ۱۱ شرکت به دست آمده بود توسط داو منتشر شد. از این تعداد، نه شرکت مربوط به صنعت راه آهن و دو شرکت مربوط به کارخانجات تولیدی بودند.

داو دریافته بود که میانگین قیمت پایانی سهام این شرکت ها می تواند مبنای خوبی برای تشخیص وضعیت اقتصادی کشور باشد.

در سال ۱۸۹۷ داو این شاخص را به دو قسمت تقسیم کرد که شاخص ۱۲ شرکت صنعتی و دیگری شاخص بیست شرکت مربوط به راه آهن بود.

۲۱ سال بعد، در ۱۹۲۸ تعداد شرکت های موثر و شاخص صنعت به ۳۰ عدد رسید.

در ادامه این مسیر وال استریت ژورنال شاخص های متعدد و ارائه کرد یکصد سال پس از انتشار نخستین نظریات داو انجمن تحلیلگران تکنیکی جام نقره ای به نام گورهام را به پاس تلاش ها و خدمات چارلز داو در زمینه تحلیل تکنیکال به کمپانی داو جونز تقدیم کرد. شاخصی که ارائه کرد امروز به عنوان یک دماسنج وضعیت بازار سرمایه و نمایشگر تغییرات این بازار به کار می رود و گذشت ۸۰ سال از مرگ او این شاخص به عنوان یک ابزار ضروری توسط همه تحلیلگران تکنیکی استفاده می شود.

متاسفانه چارلز داو هرگز نظراتش را در قالب کتاب ارایه نکرده و همه آنچه از او باقی مانده مقالاتی است که یک قرن پیش برای بیان نظرات درباره رفتار و بازار سرمایه برای مجله وال استریت نوشته است در اولین سالگرد درگذشت چارلز داو فردی به نام نلسون مقالات او را در قالب کتابی به نام The ABC of stock speculation جمع آوری و منتشر کرد. در سال ۱۹۲۲ ویلیام پیتر همیلتون (شریک داو و قائم مقام مجله وال استریت ) کتابی به نام «دماسنج بازار سرمایه» منتشر کرد و در آن نظریات داو را شرح داد.

ارائه دیگر از این نظریات نیز توسط رابرت رئا در سال ۱۹۳۲ در قالب یک کتاب موجود است .

داو نظراتش را درباره میانگین هایی که برای بازار سرمایه تعریف کرده بود به کار برد. اکثر نظریات تحلیلی در بازارهای مختلف به خوبی کاربرد دارد. در فصل ششم اصول ابتدایی از نظریات داو شرح داده خواهد شد و نیز درباره ترکیب این نظریه ها با نظریات مدرن تحلیل تکنیکال بحث خواهیم کرد . در این فصل هر کدام از این نظریه ها به طور مجزا پرداخت خواهد شد .

نسخه آنلاین شامل شکل ها، نمودارها و همچنین «فصل ۱۷-پیوند بین معاملات آتی و سهام: تحلیل بین‌بازاری» نمی باشد. برای دانلود نسخه کامل با فرمت pdf روی این لینک کلیک کنید.

بازگشت به صفحه اصلی