کتاب تحلیل تکنیکال جان مورفی

نمودار حجم تعادلی

اگرچه آرمز به خاطر اختراع شاخص آرمز معروف شده است اما او پیشگام روش های دیگر ترکیب قیمت و حجم در تحلیل نیز هست. در این روش او نوع جدیدی از نمودار ها را به نام حجم معامله تعادلی ابداع کرده است. در نمودار میله ای سنتی، اطلاعات قیمت در نمودار های و حجم معاملات در پایین نمودار رسم می گردد و تحلیل گران تکنیکی مجبور هستند هر دو بخش از نمودار را در یک زمان بنگرند. در نمودار حجم معامله تعادلی هر میله قیمت همانند یک مستطیل نمایش داده می شود. ارتفاع مستطیل محدوده نوسان قیمت در طول روز و عرض مستطيل حجم معاملات را نشان میدهد. معامله سنگینتر به شکل مستطیل پهن تری ظاهر می شود و حجم معامله سبک تر در مستطیل کم عرض تر نمایان می شود.

به عنوان یک قانون، شکست قیمت در جهت صعود همواره افزایش انفجاری حجم معاملات را به همراه دارد. در نمودار حجم معامله تعادلی شکست قیمت در جهت افزایش در مستطیل های پهن تر ظاهر می شود. نمودار حجم معامله تعادلی ترکیب قیمت و حجم معامله در یک نمودار است که باعث می شود مقایسه بین قیمت و حجم معامله ساده تر شود. برای مثال در ترند یا روند صعودی روزهای صعودی می بایست پهن تر باشند و بالعکس روزهای نزولی می بایست کم عرض تر باشند. حجم معامله تعادل می تواند برای شاخص های بازار سرمایه و نیز برای هر سهم بخصوص مورد استفاده قرار گیرد و در نوع روزانه و هفتگی رسم شود.

نسخه آنلاین شامل شکل ها، نمودارها و همچنین «فصل ۱۷-پیوند بین معاملات آتی و سهام: تحلیل بین‌بازاری» نمی باشد. برای دانلود نسخه کامل با فرمت pdf روی این لینک کلیک کنید.

بازگشت به صفحه اصلی