کتاب تحلیل تکنیکال جان مورفی

انواع دستورات معاملاتی

انتخاب روش درست دستور معامله بخش مهمی از فرآیند تاکتیک معاملاتی است. در اینجا رایج ترین انواع دستورات معامله را مطرح می کنیم که شامل: تبعیت از بازار، معامله محدود، توقف محدود و معامله به محض رسیدن به قیمت می باشد.

١- تبعیت از بازار یعنی اینکه خود شما با نماینده شما قیمت رایج بازار را پذیرفته و اقدام به خرید و فروش می کنید. معمولا در بازارهایی که شرایط متغیری دارند یا زمانی که معامله گر می خواهد به طور حتم وارد معامله شود این روش ترجیح دارد و از اینکه در بازارهای پویا فرصت معامله از دست برود جلوگیری می کند

۲- دستور معامله محدود، قیمتی را که مورد پذیرش معامله گر برای انجام معامله می باشد مشخص می کند. قیمت خرید در دستور معامله محدود، پایین تر از قیمت رایج بازار است و بالاترین قیمتی است که معامله گر حاضر به پرداخت آن می باشد. قیمت فروش در معامله محدود بالاتر از قیمت رایج بازار است و کمترین قیمتی است که معامله گر حاضر به فروش می شود. این نوع از دستورات معاملاتی اغلب بعد از نقاط شکست در بازار های افزایشی، زمانی که خریداران تمایل به خرید در فرصت عقب نشینی قیمت در قیمت های پایین تر از سطح حمایت دارند کاربرد دارد.

۳- دستور توقف معامله می تواند برای انجام یک معامله جدید، محدود کردن ضرر در معامله موجود یا محافظت از سود کسب شده صادر شود. دستور توقف معامله قیمت هایی را که در آن معامله باید متوقف شود را مشخص می کند. توقف خرید بالاتر از قیمت جاری بازار و توقف فروش پایین تر از قیمت جاری بازار است. برعکس معامله محدود)، هر بار که دستور توقف صادر می شود معامله به نوع دستور تبعیت از قیمت بازار تبدیل شده و در بهترین قیمت ممکن انجام می گردد. وقتی خرید انجام شده باشد قیمت توقف فروش برای محدود کردن زیان پایین تر از قیمت رایج بازار قرار می گیرد. بعد از شروع رشد قیمت برای حفظ سود به دست آمده می توان قیمت فروش را بالاتر برد. برای خرید در یک بازار افزایشی توقف خرید در بالای مقاومت قرار داده می شود. زمانی که دستور توقف معامله تبدیل به دستور تبعیت از قیمت بازار می شود احتمالا قیمت "انجام معامله بالاتر از قیمت توقف معامله خواهد بود على الخصوص در بازار های پر تحرک.

۴-دستور توقف محدود ترکیبی از دو دستور توقف معامله و معامله محدود می باشد. این نوع دستور هم قیمت توقف یعنی جایی که معامله غیر فعال شده و نیز قیمت محدود را مشخص می کند. وقتی توقف انجام می شود دستور معامله تبدیل به نوع معامله محدود می شود. این نوع دستور زمانی که معامله گر قصد خرید یا فروش در نقاط شکست دارد اما می خواهد قیمت انجام معامله را نیز کنترل کند کاربرد دارد.

۵- دستور معامله به شرط رسیدن به قیمت شبیه معامله محدود است با این تفاوت که وقتی به قیمت محدود شده می رسد تبدیل به دستور تبعیت از بازار می شود. برای خرید با این دستور قیمت را باید پایین تر از قیمت جاری بازار تعیین کرد درست شبیه دستور معامله محدود. زمانی که به قیمت محدود شده رسید معامله بر اساس قیمت بازار انجام می شود. این نوع معامله یک دستاورد بزرگ نسبت به معامله محدود دارد. به این معنی که دستور خرید محدود، که پایین تر از قیمت جاری بازار است، حتی با وجود رسیدن به قیمت محدود شده هیچ تضمینی درباره این که معامله انجام بشود به دست نمی دهد. ممکن است قیمت با یک جهش ناگهانی از قیمت محدود عبور کند و فرصتی برای انجام معامله محدود به وجود نیاید. در مواقعی که معامله گر قصد خرید در کف قیمتی را داشته باشد و همزمان نخواهد که شانس معامله را به دلیل قیمت محدود از دست بدهد استفاده از نوع دستور معامله به محض رسیدن به قیمت بهترین انتخاب خواهد بود.

هر کدام از این دستورات در زمان خاص خودشان بسیار مفید هستند. خرید در قیمت بازار انجام شدن معامله را تضمین می کند ولی برای انجام آن باید بازار را تقییب کرد معامله محدود یعنی قیمت بهتر و کنترل شده تر اما ریسک از دست دادن معامله را در خود دارد. دستور توقف معامله نیز در صورت پدید آمدن شکاف قیمتی در اطراف قیمت های محدود شده ریسک از دست دادن معامله را در خود دارد. دستور توقف معامله برای محدود کردن ضرر و محافظت از سود قویا پیشنهاد می شود. البته استفاده از دستور توقف خرید و فروش برای انجام معامله جدید ممکن است باعث شود که معامله در برابر قیمت نامناسبی انجام شود. دستور انجام معامله به شرط رسیدن به قیمت در جای خودش مفید است ولی اجازه انجام برخی از معاملات را نمی دهد.

بهتر است با انواع این دستورات آشنا شوید و مزایا و نقاط قوت شان را بشناسید. هر کدام از آنها در معاملات شما جایگاهی خواهند داشت. اطمینان یابید که بهترین و انعطاف پذیر ترین آن ها را برای معاملات تان یافته اید.

نسخه آنلاین شامل شکل ها، نمودارها و همچنین «فصل ۱۷-پیوند بین معاملات آتی و سهام: تحلیل بین‌بازاری» نمی باشد. برای دانلود نسخه کامل با فرمت pdf روی این لینک کلیک کنید.

بازگشت به صفحه اصلی