کتاب تحلیل تکنیکال جان مورفی

استوکاستیک ها (K%D)

مبحث استوکاستیک ها اولین بار توسط جرج لین ( ریاست مرکز آموزش سرمایه گذاری در واتسكا) مطرح شد . این اندیکاتور بر پایه این نظریه بنا شده است که قیمت های پایانی در حالت افزایشی تمایل دارند که به سمت بالاترین قیمت دوره و در حالت کاهشی به سمت پایین ترین قیمت دوره بترند یا روند. در فرایند استوکاستیک ها از دو خط استفاده می شود که یکی را %K و دیگری را %D را می نامند. خط %D اهمیت به مراتب بیشتری نسبت به خط دیگر دارد و اکثر اخطارهای خرید و فروش را این خط صادر می کند.

هدف این است که بازه زمانی که قیمت های پایانی فعلی با قیمتهای پایانی در آن بازه ارتباط دارند را تعیین کنیم. برای این اسیلاتور عدد ۱۴ یکی از رایجترین اعداد می باشد. برای رسم خط %K که حساس ترین خط می باشد از رابطه زیر استفاده می کنیم:

که در آن حرف C نشان دهنده آخرین قیمت پایانی میباشد. L14 کمترین قیمت برای ۱۴ دوره قبل می باشد و به همین ترتیب H14 بالاترین قیمت برای چهارده دوره قبل می باشد.( ۱۴ دوره می تواند روز هفته و یا ماه باشد).

این فرمول محدوده ای که در آن قیمت پایانی در ارتباط با حدود کلی قیمت می باشد را به صورتی در صدی از صفر تاصد مشخص می کند. اعداد بالا( بالاتر از ۸۰) نشان دهنده این می باشند که قیمت پایانی در نزدیکی سقف می باشد و اعداد پایین ( کمتر از ۲۰ نشان دهنده نزدیک بودن قیمت پایانی به کف می باشد.

خط دوم (%D) میانگین متحرک 3 دوره خط %K می باشد. با کمک این رابطه نوعی از استوکاستیک ها به دست می آید که به استوکاستیک های سریع معروف می باشند. با قرار دادن حالت دیگری از سه میانگین متحرک %D حالت ملایم تری به دست می آید که به آن استوکاستیک آرام گفته می شود. بیشتر معامله گران از استوکاستیک آرام یا آهسته استفاده می کنند به این علت که از سایر حالات قابل اعتماد تر می باشد.

تمام روابط فوق در نهایت منجر به پدید آمدن دوخت می شود که بین اعداد ۰ تا ۱۰۰ در رنج عمودی نوسان می کند خط %K خط سریع می باشد و خط %D با سرعت کمتری حرکت می کند. مهم ترین اخطار قابل رویت حالت واگرایی بین خط %D و خط قیمت در حالتی که خط %D وارد مرزهای خرید و یا فروش هیجانی شده است می باشد. حدود بالا و پایین اعداد ۸۰ و ۲۰ می باشند. (شکل ۱۰-۱۵ را مشاهده کنید.)

نسخه آنلاین شامل شکل ها، نمودارها و همچنین «فصل ۱۷-پیوند بین معاملات آتی و سهام: تحلیل بین‌بازاری» نمی باشد. برای دانلود نسخه کامل با فرمت pdf روی این لینک کلیک کنید.

واگرایی کاهش زمانی رخ می دهد که خط %D بالاتر از عدد ۸۰ باشد و دو قله بسازد که قله دوم مقدار کمتری نسبت به قله اول داشته باشد. در حالی که قیمت کماکان صعودی باشد و در نمودار قیمت رشد مشاهده کنیم و واگرایی افزایشی زمانی به وقوع می پیوندد که خط %D کمتر از عدد ۲۰ باشد و نمودار استوکاستیک ها در قعر بسازد که قعر دوم حد بالا تری نسبت به قعر اول داشته باشد اما در همین فاصله در نمودار قیمت شاهد ادامه ترند یا روند کاهشی باشیم. با فرض اینکه تمام حالات بالا به وقوع بپیوندد اخطار واقعی خرید و یا فروش زمانی صادر می شود که خط سریع تر %K با خط %Dبرخورد کنند و آن را قطع کند.

تفسیرها و تعبیرهای دیگری نیز از اسیلاتور استوکاستیک ها وجود دارد اما موارد فوق بیشتر مباحث مهم در مورد استوکاستیک ها را پوشش داده است. این مبحث برای آشنایی مقدماتی با استوکاستیک ها میباشد و مفاهیم درجات بالاتر نیز بر پایه همین مطالب استوار می باشند.

به طور خلاصه اخطار، زمانی مشاهده می شود که خط %Dدر منطقه بحرانی قرار داشته باشد و بین این خط و نمودار قیمت واگرایی رخ دهد. در این حالت اخطار قطعی زمانی مشاهده می شود که خط %K خط %Dرا قطع کند.

اسیلاتور استوکاستیک می تواند روی نمودار های هفتگی و ماهیانه برای کار در بازه زمانهای طولانی تر به کار رود. همینطور می تواند برای خرید و فروش های کوتاه مدت نیز بسیار کارا ظاهر شود (شکل 10-16 را مشاهده کنید).

یکی از روشها ترکیب استوکاستیک های روزانه و هفتگی میباشد و به واسطه استوکاستیک های هفتگی می توان جهت بازار را در هفته پیش رو مشخص کرد و به واسطه استوکاستیک های روزانه خرید و فروش روزانه را انجام داد. همچنین ترکیب استوکاستیک ها با شاخص قدرت نسبی ایده جالبی به نظر می رسد. (شکل 10-17 را مشاهده کنید.)

نسخه آنلاین شامل شکل ها، نمودارها و همچنین «فصل ۱۷-پیوند بین معاملات آتی و سهام: تحلیل بین‌بازاری» نمی باشد. برای دانلود نسخه کامل با فرمت pdf روی این لینک کلیک کنید.

بازگشت به صفحه اصلی