کتاب تحلیل تکنیکال جان مورفی


تحلیلگر تکنیکی یا چار تیست ؟

عناوین زیادی به شخصی که تحلیل تکنیکال می کند نسبت داده می شود: تحلیلگر تکنیکال، چارتيست ، تحلیلگر بازار و تحلیل نموداری. تا چندی پیش همه ی این کلمات یک معنا را تداعی می کردند اما با رشد شاخص های تخصصی این رشته ضروری به نظر می رسد که تفاوتهای بین این عنوان ها قائل شویم و کلمات را با دقت بیشتری انتخاب کنیم. به علت آنکه تمام تحلیل های تکنیکال تا دهه قبل بر پایه نمودار بوده است واژه چارتيست و تحلیلگر تکنیکال یک معنا را می دانند ولی به طور حتم از این پس آن ها معنی یکسانی ندارند. فضای گسترده تحلیل تکنیکال همزمان با رشد و تکامل آن به دو قسمت عمده تقسیم می شود . تحلیلگرانی که پایه و اساس کار آنها همان نمودار هاست که در حقیقت بهتر است با آنها بگویند تحلیلگران تکنیکی آماری، مسلما نقاط اشتراک زیادی بین تحلیلگران تکنیکال وجود دارد و اغلب تحلیلگران و در حقیقت زمانی که تحلیلگر تکنیکال را درباره تحلیل فاندامنتال ارزیابی می کنیم هر دو دسته تحلیلگران تکنیکال را باید در یک خانواده قرار بدهیم.

چارتیستهای سنتی چه کم و چه زیاد از ابزارهای مختلف در فرآیند تحليل خود استفاده می کنند . همواره نمودار مهمترین و اصلی ترین ابزار آنهاست و ما بقی به عنوان ابزار ثانویه محسوب می شود. به خاطر داشته باشید که عمل تحليل نمودار یک فعالیت ذهنی محسوب می شود و موفقیت در آن به طور حتم وابسته به توانایی ها و مهارت های فردی چار تیست می باشد. واژهای که برای این مفهوم می توانیم به کار ببریم می تواند “ هنر تحلیل نمودار” باشد چون به طور حتم تحلیل نمودار یک هنر محسوب می شود.

در مقابل تحلیلگر آماری، اصول موضوعی داده ها و آزمون ها را دریافت کرده و آنها را به منظور گسترش سیستم کامپیوتری معاملات بهینه سازی می کند . سپس این سیستم ها و مدل های معاملاتی به سیستم های کامپیوتری وارد می شود که به طور اتوماتیک اخطار خرید و فروش می دهند. این سیستم ها و برنامه ریزی ها گاها خیلی پیچیده هستند. البته هدف این است که نقش انسان در این فرایندها کم یا به طور کلی حذف شوند تا هر چه بیشتر علمی و دقیق باشد. ولی چه این سیستم های آماری از نمودارهای قیمت استفاده کنند یا نه مادامی که آنها فعالیت های بازار را بررسی می کنند باید بتوان توسط تحلیلگران مورد بررسی قرار بگیرد.

خود تحلیلگران آماری به دو دسته کوچکتر یعنی گروهی که تمایل دارند تا تحلیل تکنیکال را با کامپیوتر انجام دهد و آنها که از کامپیوتر برای بسط و گسترش نوسان نما ها و نشانگر ها در تحلیل تکنیکال استفاده می کند ، تقسیم بندی می شود . دسته دوم همواره بر اطلاعات خروجی کامپیوتر ها و نوسان نماها کنترل دارند و وظیفه آنها آنالیز خروجی و فرآیند تصمیم گیری است. یک راه برای جدا کردن چارتیست ها و تحلیلگران آماری این است که بگوییم تمامی چارتیست ها تحلیلگر تکنیکی هستند ولی لزوما تمام تحلیل گران تکنیکی چارتیست نیستند اگر چه این دو واژه در خیلی از اوقات در این کتاب به جای یکدیگر به کار می روند ولیکن باید در خاطر داشته باشیم که نمودارها و چارت ها در بردارنده قسمتی از فضای تحلیل تکنیکال می باشند.

نسخه آنلاین شامل شکل ها، نمودارها و همچنین «فصل ۱۷-پیوند بین معاملات آتی و سهام: تحلیل بین‌بازاری» نمی باشد. برای دانلود نسخه کامل با فرمت pdf روی این لینک کلیک کنید.

بازگشت به صفحه اصلی

724bazar.com